At følge sit hjerte

At følge sit hjerte

28. oktober 2019 Af Karina Nymark

“Arbejdsglæde vs lønindkomst”

Jeg er jo nu officielt jordbrugsteknolog-studerende med heste i speciale ???? Jeg startede på studiet i august men med speciale i kvæg. Jeg havde argumenteret overfor mig selv gang på gang om, hvorfor jeg ikke skulle vælge hest.
Heste har altid været det jeg har haft i hjertet, og arbejdet med heste er det eneste jeg nogensinde har følt, jeg er rigtig god til. Men den utømmelige fordomsfuldhed omkring (de ringe) jobmuligheder i hestebranchen, at man knokler sig selv ihjel, at der ingen penge er i det osv osv har altid holdt mig på en “fornuftig og anerkendt” sti.

 

Bangebuks

Men pludselig en dag tænkte jeg nu er nok nok. Jeg fik min elevplads på økonomikontor ved et tilfælde. Gennemførte fordi at “nu var jeg startet, så skulle jeg også gøre det færdigt”. Jeg blev i branchen i små 6 år, dels fordi jeg var blevet rutineret og dygtig, men mest fordi at det var det letteste. Det var trygt bare at blive i vante omgivelser.

Jeg har altid været et ude menneske. Altid haft det bedst med at kunne bruge mig selv fysisk, lave noget, makke i projektet. I knap 6 år har jeg været i et fag jeg ikke har fundet mig hjemme i. Og endelig gik det op for mig, at jeg fortjener bedre. At jeg kan finde ud af andet og mere end det. Endelig gav jeg mig selv den chance jeg ikke før har turdet tage, og uddanne mig til hesteteknolog. 

 

Jordbrugsteknolog med HEST i speciale, YES!

Jeg havde uddannelsen i tankerne første gang i 2013 men slog det hen fordi fordommene også dengang lød “der er kun jobs med dårlig løn og arbejder sig ihjel”. Det gør man også nogle steder. Dét har jeg nemlig prøvet.

Jeg kastede mig derfor ud i en tilfældig uddannelse, gjorde det ganske godt, men uden at være rigtig glad. I februar 2018 gik jeg ned med stress, kom op igen og fik et nyt job med god løn. Dette job sagde jeg selv op, da jeg så absolut ikke trivedes i kulturen.

Hvad jeg har lært?

At arbejdsglæde kommer over lønindkomst.

Jeg vil ikke længere nøjes med det næstbedste, og vil ikke længere nægte mig selv at arbejde med dét, der gør mig glad helt ind i marven, og som jeg synes er mere og mere spændende jo mere jeg lærer. Så boycutter fordommene. Vil skabe mig et nyt liv igennem denne profession og vil kæmpe til det sidste for at det lykkes.