Om Karina Nymark

Om Karina Nymark

Hej med jer, og velkommen til min blog!

Denne blog vil indeholde informative indlæg, debatindlæg og indlæg om mig og min hesteverden.

 

Om Karina Nymark

Jeg er en 28 årig hestenørd og dressurrytter bosat udenfor Silkeborg. Jeg er født og opvokset på landet på Mors i nordvestjylland.
I bagagen har jeg en masse hesteerfaring samt en uddannelse indenfor regnskab.
I 2019 valgte jeg at tiden var inde til at følge mit hjerte, og udvide min heste-viden yderligere. Jeg startede derfor på Jordbrugsteknologuddannelsen med speciale i hest sommeren 2019, og har derfor udover min praktiske erfaring fået en masse uundværlig teori om heste med i bagagen også.

 

 

 

Mine erfaringer – CV
Jeg har tidligere arbejdet som groom og i stald både som staldpige og senere som staldansvarlig. Jeg har arbejdet med handikap- og fysioterapiridning og undervist både børn og voksne i spring og dressur. Jeg har ligeledes undervist i ridemærker og holder gerne foredrag.
Jeg har før min uddannelse redet i mindre salgsstald. Jeg har tilredet et par enkelte heste gennem tiden ved siden af mit fuldtidsjob, og ligeledes et par enkelte heste i kommission.
Jeg har altid redet og haft med heste at gøre, og jeg elsker at lære nyt og dele viden om hestesektoren. Jeg har kendskab Equitation Science (ESIS), Horse in Harmony, Akademisk Dressur og Klassisk dressur m.m. Jeg har læst adskillige bøger og lyttet til mange foredrag gennem tiden. 

 

 

Hestetræning

Jeg interesserer mig for adfærdsteori (ESIS) og indlæring på hestens præmisser, på en måde hesten forstår. Jeg ser alt for ofte træning af heste hvor misforståelse (og vold heraf) er en fast del, og jeg bliver så ked af det på hestenes vegne. Ét af min mål er ikke kun selv at træne efter hesten præmisser, men også at prøve at formidle viden ud via min blog, så andre måske kan opnå en bedre forståelse for, hvordan hesten fungere.

Horsemanship

 

Nymark Heste

Af hest har jeg selv en knabstrupperhoppe af sportstype Friis’ Rex-Ona. Jeg købte hende direkte fra avlers mark, og har selv tilredet og uddannet hende. Derudover har min mor også hest, og vi har i fællesskab avlet 2 føl i 2020, og forventer flere føl i 2022.


I kan følge os på Facebook under “Nymark Heste”. Derudover kan I følge min hesteverden på Instagram under @knabstrupperkarina.

 

 

 

 

Spørgsmål er altid velkomne!

//Karina Nymark