Folingstid – Overvågning i stalden uden internet

Folingstid – Overvågning i stalden uden internet

4. april 2022 Af Karina Nymark

Vores wi-fi kan ikke nå ud i stalden. Og jeg vil have overvågningskamera i stalden når Rexona foler.

 

So what to do?

 

Bredbåndsrouter vs. 5G mobil roter

Vi bor ude på Lars Tyndskids pløjemark og forbindelsen er super ringe. Vi kan derfor heller ikke få en bredbåndsforbindelse (og dertilhørende bredbåndsrouter) for at have internet.

Løsningen for os blev en 5G mobil-router. Sådan en kasse der ligner en router men uden diverse lan indgange og knapper, samt et SIMkort i.

 

Og hvorfor er det relevant?

Jo det er det fordi:
Normalt når man har ringe bredbånd/wifi eller wifi der ikke kan nå f.eks. op på det øverste loft eller ud i stalden, så køber man sig en wifi-extender. Har du en almindelig router derhjemme, kan jeg anbefale disse extendere.

Men, når man som os ude på Lars Tyndskids kun kan få internet via mobil 5G router, kan man ikke koble extendere på sin router.

Dette fandt jeg ud af ved at søge og glo videoer og billeder på nettet af extendere, i min research på mit “overvågning-i-hestestald-jeg-kan-holde-øje-med-på-mobilen-når-jeg-ikke-er-hjemme” projekt.

Og ja, jeg var totalt på udebane. Vidste intet om hverken overvågningskameraer eller routere som sådan. Men blev da klogere….!

 

Løsninger på kamera i stalden

Jeg var ved at gå fuldstændig i spåner i min søgen efter løsninger på kamera i stalden. Alene dét at nå frem til at vores mobil-wifi-router (er bras) ikke kan tilkobles extendere var en frustrerende proces. Fordi hvad så nu?

Når man googler hvad andre hesteejere har gjort i samme situation, har de fleste wifi der kan nå over i stalden (eller extendere, hvilket giver det samme resultat).

Andre har brugt en app der hedder “Alfred Camera”. Denne er virkelig smart, da man så kan sætte en gammel mobil/ipad op i sin stald (med et simkort i eller med adgang til wifi).
Mit problem er bare, at jeg ikke ønsker lys i stalden om natten. Og mine mobiler filmer virkelig dårligt uden lys. Plus det faktum jeg ikke har wifi i stalden……

Andre igen har nogle virkelig fede – men også ret dyre – kameraløsninger. Det vil jeg også gerne have, men lige nu kan min økonomi ikke lige bære det.

Man kan dog få nogle ok billige kameramodeller med nattesyn, der kan sættes simkort i. Jeg har fundet nogle til under 1000kr. på nettet. Men aner intet om kvaliteten.
(Disse var dog på min liste som plan B, fordi det var nogenlunde overskueligt.)

 

Nanny-Cam – Ja tak

Jeg kom dog i tanke om jeg havde et “nanny-cam” liggende. Et “ja-tak” tilbud som en god bekendt gjorde mig opmærksom på sidste år.

Tror jeg gav 100-150kr. for kameraet, der er en fin lille halv-skrøbelig kinesermodel, med tilhørende mobil-app.

Men jeg kunne ikke få den til at makke ret sidst jeg havde gang i den, og derfor kom den bare ned i skuffen igen.

Kameraet drillede i opsætning, og mistede hele tiden forbindelsen til min mobilen den var koblet op på.
Men nu slog det mig, at det var afstanden  imellem enhederne der gjorde dette, og at dette nok ville løse sig med en fast internetforbindelse til kameraet.

Og come on, også lidt sært med “nanny-cam” hvis man skal være hjemme med sin mobil, for at kunne se hvad der sker. Ingen gider da udspionere deres “barnepige” hvis de alligevel er hjemme, pff. 

Jaja, you live you learn.

 

 

 

Så hvad gør man så, når kameraet har brug for wi-fi?

Man køber en lille trådløs router. En af de dér billige i “lomme-størrelse” til et simkort.
– Det gik op for mig i processen at jeg ikke kunne komme udenom at investere i et simkort til at lave internetforbindelse ude i stalden med. Og så kom jeg i tanke om vi havde en lille router liggende, fra da vi boede i lejligheden.

Efter man har styr på dette, ringer man til sin teleudbyder, og bestiller det billigste datakort de har til internet. (Pro-tip: mange teleudbydere har billige små routere man kan købe med simkortet).
Jeg har fået et abonnement på data til 79kr. i måneden – uden binding, så kan bare opsige det efter foling.

 

Og wupti!
Simkort i lille trådløs router, der bare skal sidde i et strømstik og så er der internet i stalden.

Hernæst genstartede jeg mit lille kamera, og satte den op på ny imens både kameraet og min mobil var på det nye stald-wifi.
Satte kameraet til strøm i stalden og jeg kunne se hestene på appen, uanset hvor jeg var (og er). 

 

Ro i maven

Jeg har nu billigt internet i stalden med det eneste formål at det skal kunne trække forbindelsen til et nanny-cam. Og det virker.

Løsningen er økonomisk og for nogen måske primitiv. Men hold op hvor har det givet mig ro i maven at vide, at nu virker det.

Kameraet hedder V380 pro, og der findes nogle større modeller end den jeg har, også til billige penge. Den har et ganske fornuftigt nattesyn. Billederne herunder er screenshots fra appen på min telefon, hvor der er bælgmørkt i stalden.