I er blevet snydt for vores føl….!

I er blevet snydt for vores føl….!

25. juni 2020 Af Karina Nymark

Jaaaaamen jeg har jo slet ikke delt vores føl med jer! Det vidner bare lidt om, hvor pokkers travlt og presset jeg har v

æret, de sidste par måneder 😀

I april fik min mors Ginger et brunt hoppeføl, efter den helplettede KNN hingst Gandalf. 6 uger efter fik Rexona et tofarvet(?!) hoppeføl efter KNN hingsten Nørgaards painted Right (efter Placido Domingo TAF).

 

Det der med føl er nyt for os, og det var en utrolig lærerig proces…! Hvis der er stemning for et indlæg med fotos af forløbet før/efter foling, så sig endelig til. 🙂 

 

 

 

Er der forskel på ponyføl og hesteføl?

Vi kan konstatere ud fra de 2 føller vi har, at der er en verden til

forskel på om det er et ponyføl eller et hesteføl..!

Ponyføllet Gaia var fremme i skoene og hurtig til at inspicere alting; Monkey see – monkey do!
Hesteføllet Pixel var enormt stort ved fødslen, og derfor også ret “krøllet”. Hun er en langbenet lille dame, og hun har været noget sløvere til at udforske verdenen. Begge hopper klarede folingen selv, moderkage og efterbyrd var som det skulle være, begge føl kom på benene selv og pattede og alt er gået strålende.

 

 

 

 

Legestue

 

En af pointerne med 2 føl på én gang var for os, at så kunne føllene lege sammen. Men det har måttet vente lidt på sig, både fordi Rexona er lidt en hønemor (læs: Hun er en virkelig god hoppemor!) og så fordi at Pixel åbenbart ikke rigtigt har været klar. Det er først her hvor Pixel er rundet de 4 uger, at føllene for alvor er begyndt at lege og tumle sammen.

 

Det er fantastisk at have føl! De er så søde og sjove at observere, og det er skønt at kunne være herre over hvordan hestene håndteres og havde de laver helt fra føl af.

 

Hvis i vil se mere til vores heste og især føllene, kan i følge facebooksiden “Nymark Heste” eller min instagram.