Om Karina Nymark

Om Karina Nymark

Hej med jer, og velkommen til min blog!

Denne blog vil indeholde informative indlæg, debatindlæg og indlæg om mig og min hesteverden.

 

Om Karina Nymark

Jeg er en 29 årig hestenørd og dressurrytter bosat udenfor Silkeborg. Jeg er født og opvokset på landet på øen Mors i nordvestjylland.
I bagagen har jeg en masse erhvervserfaring fra hestebranchen samt regnskab og økonomi.
I 2019 valgte jeg at tiden var inde til at følge mit hjerte, og udvide min heste-viden yderligere. Jeg startede derfor på Jordbrugsteknologuddannelsen med speciale i hest sommeren 2019. Udover min praktiske erfaring har jeg nu fået en masse uundværlig teori om heste.
I september 2020 startede jeg på Equitation Science uddannelsen, der er en teoretisk og praktisk uddannelse under adfærdsforsker (PhD) Andrew McLean. ESI har udgangspunkt i forskning og evidensbaseret viden om heste og hestetræning f.eks. indlæringsteori. For mig at se, er det dette vi skal henimod generelt i hesteverdenen.

 

 

Hestetræning

Jeg interesserer mig for adfærdsteori (ESIS) og indlæring på hestens præmisser, på en måde hesten forstår. Jeg ser alt for ofte træning af heste hvor misforståelse (og vold heraf) er en fast del, og jeg bliver så ked af det på hestenes vegne. Ét af min mål er ikke kun selv at træne efter hesten præmisser, men også at prøve at formidle viden ud bl.a. via min blog, så andre måske kan opnå en bedre forståelse for, hvordan hesten fungere.

 

Horsemanship

 

Nymark Heste

Af hest har jeg selv en knabstrupperhoppe af sportstype Friis’ Rex-Ona. Jeg købte hende direkte fra avlers mark, og har selv tilredet og uddannet hende. Derudover har min mor også hest, og vi har i fællesskab avlet 2 føl i 2020, og forventer flere føl i 2022.


I kan følge os på Facebook under “Nymark Heste”. Derudover kan I følge min hesteverden på Instagram under @karinanymarkequitation.

 

 

 

 

Spørgsmål er altid velkomne!

//Karina Nymark