Om Karina Nymark

Om Karina Nymark

Hej med jer, og velkommen til min blog!

Denne blog vil indeholde informative indlæg, debatindlæg og indlæg om mig og min hesteverden – kort sagt lidt af hvert.

Jeg er jordbrugsteknolog, foderkonsulent, hestetræner, gårdejer og meget mere.

 

Hvem er Karina Nymark

Jeg er først og fremmest hestenørd, og har elsket heste hele mit liv.  Jeg er en af dem, der startede med at gå til ridning (læs: trækning) da jeg var 3. Derefter tilmeldt longehold, elevhold, haft halvpart i elevhest, halvpart i privathest, helpart i privathest, for til sidst at købe min egen hest. Jeg er typen der ikke gør noget halvt, og altid engagere mig 110% i det jeg laver. Fordi jeg har brugt så meget tid i rideklubben, har jeg derfor også været medlem af aktivitetsudvalg og undervist i Ryttermærker i klubben. Hvis der står “hest” på, er jeg klar!

 

Ingen curling her

Jeg kommer fra en baggrund hvor penge er noget man arbejder for og gør sig fortjent til, og jeg har derfor ikke fået noget forærende, men selv tjent til mit hesteliv. Jeg kan faktisk blive helt trist til mode når jeg er vidne til ultimativ forælder-curling, for oh boy hvor går de børn og unge mennesker glip af meget af livets gode læring. Nå, men jeg var altså en af de dér meget unge piger man altid så traske rundt og hjælpe til med at trække heste på rideskolen. Dét kunne nemlig betale noget af min ridning, så jeg kunne gå til både dressur og(!) springning hver uge (motivation manglede der ikke).

Jeg har ligeledes altid haft et job ved siden af mine studier, og det har givet mig en masse erhvervserfaring jeg ikke ville være foruden. Jeg ved også hvad det vil sige at arbejde i stald fra kl. 5 til 22 tolv dage i streg, i regn og slud, ferier og helligdage. Det giver én et godt livsperspektiv 😉

Jeg har altid haft al den støtte jeg kunne ønske mig hjemmefra. Uden min mor ville jeg ikke være nået dertil hvor jeg er i dag. Kliché? Måske. Men ikke desto mindre sandt. Jeg fik min første rigtige ridehest da jeg var 16, afdraget med hjælp fra min mor. Siden da har vi haft mange heste og ponyer, og har det stadig.

 

Min uddannelsesbaggrund

I bagagen har jeg som nævnt en masse erhvervserfaring fra hestebranchen men også regnskab og økonomi. Jeg er udlært økonomiassistent og har arbejdet som sådan i en 5 års tid, men i 2019 valgte jeg at tiden var inde til at følge mit hjerte, og udvide min heste-viden yderligere. Jeg startede derfor på Jordbrugsteknologuddannelsen med speciale i hest sommeren 2019. Det betyder, at jeg udover min praktiske erfaring har jeg nu fået en masse uundværlig teori om heste.
I september 2020 startede jeg på Equitation Science uddannelsen, der er en teoretisk og praktisk uddannelse under adfærdsforsker (PhD) Andrew McLean. ESI har udgangspunkt i forskning og evidensbaseret viden om heste og hestetræning f.eks. indlæringsteori. For mig at se, er det dette vi skal henimod generelt i hesteverdenen.

 

 

Hestetræning

Jeg interesserer mig for adfærdsteori (ESIS) og indlæring på hestens præmisser, på en måde hesten forstår. Jeg ser alt for ofte træning af heste hvor misforståelse (og vold heraf) er en fast del, og jeg bliver så ked af det på hestenes vegne. Ét af min mål er ikke kun selv at træne efter hesten præmisser, men også at prøve at formidle viden ud bl.a. via min blog, så andre måske kan opnå en bedre forståelse for, hvordan hesten fungere.

 

Horsemanship

 

 

 

 

 

Spørgsmål er altid velkomne!

//Karina Nymark